Dobrodošli na službene stranice Hostel 101 Dalmatinac Rezervirajte odmah
O Vukovaru

Vukovar je prekrasni barokni grad smješten uz obale dviju rijeka, Vuke i Dunava. Rijeka Dunav je najveća europska rijeka koja povezuje Vukovar s ostalim važnim prometnim riječnim pravcima, dok rijeku Vuku ljeti posjećuju lokalni ribari a zimi predstavlja glavno klizalište koje uveseljava i stare i mlade.

101Dalmatinac_Vukovar_oVukovaru_okolica

Simbol grada Vukovara je Vučedolska golubica koja je pronađena pet kilometara nizvodno u Vučedolu koje je bogato arheološko nalazište.

Nažalost, u svojoj bogatoj povijesti, Vukovar je doživio i tragediju Domovinskog rata u kojem je 1991. godine u potpunosti razoren. Velika većina stanovništva je ili poginula ili protjerana. Obnova grada je započela oko 1997. godine i nastavljena je do danas.

101Dalmatinac_Vukovar_oVukovaru1_okolica

Vukovar predstavlja simbol mira, ali i otpora, nepobjedivosti i opstojnosti. Grad je to koji će Vas iznenaditi svojom toplinom, poviješću i gostoprimstvom, grad koji se definitivno isplati posjetiti.

101Dalmatinac_Vukovar_oVukovaru2_okolica

  • Vukovar je smješten na obalama rijeke Dunava i rijeke Vuke
  • Najveći je hrvatski grad uz rijeku Dunav s 30 000 stanovnika
  • Grad krasi prekrasna barokna jezgra i dvorac Eltz
  • Ima bogatu povijest popraćenu muzejima i znamenitostima
  • Iako leži na važnim prometnim pravcima nudi podjednako mir kao i gradsku vrevu
  • Vukovar kao Spomengrad Domovinskog rata
  • Osjetite Dionizijske čari iz obližnjeg Iloka
  • Vukovar kao nezaobilazna luka europskih riječnih kruzera
  • Vukovar je također destinacija domaće, ukusne i jeftine hrane

Ove Internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. više informacija

Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Euopske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Zatvori